10 Top tips voor het vinden van jouw perfecte bruidsjurk

Er zijn duizenden jurken waaruit je kan kiezen. Maar hoe vind jij nou die éne waarin jij je op en top bruid in voelt? De zoektocht naar jouw ultieme droom jurk kan een lastig zijn en daarom geven wij je alvast tien top tips: Veel succes en deel vooral je ervaringen onderaan dit bericht.

Budget

Als het goed is heb je een budget gemaakt voor alle onderdelen die bij een bruiloft komen kijken. Van bruidstaart tot bruidsjurk en van bedankjes tot feestzaal. Maak bij een pas afspraak duidelijk wat jouw budget is, en houdt je daar aan. Houdt hierbij ook rekening met bijkomende kosten zoals een torselet, ondergoed, sluier en schoenen, want dat tikt ook aardig aan als je alles bij elkaar optelt. Het zou jammer zijn als je een super gave jurk hebt gevonden en je vervolgens het prijskaartje bekijkt en stijl achterover valt van het bedrag.

Locatie en seizoen

Weet je waar je gaat trouwen, en in welke periode van het jaar? Houdt rekening met het weer, en de omgeving. Trouwen op het strand met een mega baljurk zal waarschijnlijk niet zo fijn zijn, en een flinterdunne strapless jurk in de winter net zo min. Wanneer je toch liever een mouwloze jurk wilt, koop dan een leuk vestje of een stoere (nep)bont sjaal die je om kan doen. Heel de dag bibberen van de kou is echt niet fijn, en snipverkouden op huwelijksreis gaan net zo min.

Tijd

Begin vroeg met jouw zoektocht, minimaal zes tot negen maanden van tevoren. Bijna alle trouwjurken worden op bestelling gemaakt en duren minimaal vier maanden om te (ver)maken. Hoe langer je wacht, hoe minder keuzes je hebt en mogelijk hoge orderkosten moet betalen als de droombruidsjurk niet op tijd wordt besteld. Als je weinig tijd hebt, bekijk dan bruidssalons die kant-en-klare trouwjurken verkopen die je kan laten vermaken.

Flexibel zijn

Kijk je ook ‘Say yes to the dress?’Het gebeurd heel vaak dat de bruid binnen komt met een duidelijke visie van de jurk die zij mooi vind. Eenmaal aan het passen blijkt dat die perfecte jurk toch niet zo mooi staat en zij zich bedenkt en een heel andere jurk kiest. Houdt je dus niet vast aan alleen dat droom plaatje maar kies ook andere jurken in andere vormen en stof. Laat de consultant je helpen met het juiste silhouette, unieke stof en misschien maak jij ook wel een onverwachte keuze. Misschien word je wel verliefd op iets waarvan je nooit had gedacht dat je het zou proberen!

Jouw lichaamstype

Niemand heeft hetzelfde maatje, is even lang en heeft dezelfde verhoudingen. De hoofdregel van stijl is weten hoe je je moet kleden voor je figuur en niets is meer waar dan bij het winkelen voor een trouwjurk. Wees je bewust van wat je het beste staat, maar gooi een beetje durf in de wind en probeer iets nieuws! Een van de favoriete trends van het moment? Trouwjurken met mouwen! Van lange kanten mouwen tot elegante crêpe en off-the-shoulder mouwen, deze trend is zo modieus en zeker het proberen waard!

Verschillende winkels en merken

Er zijn inmiddels aardig wat bruidswinkels in Nederland. Beperk je daarom niet alleen tot de bruidswinkel bij jou in de buurt. Je kan vaak al online bekijken welke jurken de winkels in de winkel hebben. Is er een winkel ver weg die jouw favoriete merk op voorraad heeft hangen, neem dan die extra kilometers voor lief.

Jargon kennen

Het begrijpen van de basis van snit, kleur, stof en silhouet is super belangrijk bij het passen van trouwjurken. Als u het verschil kent tussen ivoor, wit en champagne, bespaart u tijd en energie.

Kies je entourage zorgvuldig

Je hoeft niet elke vriendin uit te nodigen bij de pas sessie voor je trouwjurk. Hoe kleiner de partij, hoe minder meningen je moet managen. Breng gewoon degenen die het dichtst bij je staan ​​en heb plezier met een kleine groep vertrouwde bronnen.

Focus op hoe jij je voelt

Zet even je gedachten uit en je gevoel op EXTRA. Concentreer je op wat je leuk vindt aan de jurk en hoe blij je je voelt. Als je je niet zelfverzekerd voelt of het gevoel hebt dat de er nog iets ontbreekt aan de jurk, ga dan verder! Je wilt zelfverzekerd zijn in de keuze van je trouwjurk, gevoelens spelen hierbij een grote rol!

Je weet het wanneer je het weet!

Net als je bruidegom vind je de juiste als je er klaar voor bent. Zet jezelf niet onder druk om iets te kopen alleen omdat het te koop is, of af te vallen om er op een bepaalde manier uit te zien, of ja te zeggen omdat je vrienden het leuk vinden. Concentreer je op wat er echt toe doet en de jurk vindt zijn weg naar jou!

Veel succes bij deze leuke zoektocht, maak er een feestje van!

Have a Lovely day!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *