Het mooiste bruidsboeket kies jij zo!

Smaken verschillen als het aankomt op interieur, kleding en eten. En dat is maar goed ook, het zou zo saai zijn wanneer iedereen van dezelfde stijl zou hebben. Ik kan er juist van genieten wanneer mensen anders kiezen in het leven. Meer dan ooit hebben we de vrijheid om te kiezen wat wij zelf het mooiste, leukste en beste vinden. De tradities van de bruiloft gaan al jaren mee, en de ene bruid vind dit belangrijk en de andere bruid denkt; nah, ik doe het eens anders! Zo kan je ook met bloemen kiezen, welke soort, welke kleur en wat voor stijl. Bloemen geven zoveel rust en vrolijkheid, een echte toevoeging aan je bruiloft. Weet jij al wat je wilt? Ik geef je enkele tips om jouw ideale boeket samen te stellen.

  1. Inspiratie opdoen. Meld je aan bij Pinterest en maak een bord aan met ‘bruidsboeket’. Hier vind je zoveel plaatjes in de zoekmachine dat je er duizelig van wordt! Pin jouw favorieten en je zal al snel er achter komen in welke stijl, kleur en richting je op wilt gaan.
  2. Vormen. Er zijn verschillende vormen bruidsboeket, zo kan je
  3. Maak het persoonlijk. Heb je nog een mooi lint in je kast liggen, een oude broche van oma of een bijzondere speld, laat deze dan toevoegen aan je bruidsboeket. Een broche of (haar)speld kan de bloemist op een ijzerdraadje vastmaken en tussen de bloemen verwerken. Of opspelden bij het handvat.
  4. Wellicht heb je iemand verloren waarvan je zou willen dat zij er ook op jouw bruiloft bij konden zijn. Druk een foto af en maak een mini fotolijstje die je aan het bruidsboeket bevestigd. Zo draag jij de hele dag jouw geliefde persoon bij je.
  5. Zijn de bloemen die jij wilt wel voorradig op het moment van trouwen? Zo kunnen peonies bijvoorbeeld niet in de winter geleverd worden. Hier moet je echt met je bloemist overleggen.
  6. Maak een lijstje met alle gewenste bloemen, in welke kleur, en voeg er een paar van je beste inspiratie-foto’s bij. Let op alle details, en welke vorm jouw boeket moet hebben. Zo kan je bijvoorbeeld een boeket hebben met een plastic steel, of de echte groene stengels van de bloemen. Hoe duidelijker jow visie is, hoe makkelijk je het maakt voor de bloemist.
  7. Maak een afspraak bij een goede bloemist in de buurt. Referenties en reviews helpen jouw met het maken van de juiste persoon. Heeft de bloemist echt interesse in jouw idee, en snapt hij/zij wat je bedoeld? Stel dan een afspraak op, en bel de bloemist een week van tevoren om te vragen of alles nog in orde is, en jij zeker op tijd dat bijzondere boeket krijgt.
  8. Denk ook nog even aan een leuk boeketje voor de bruidsmeisjes, de corsages voor alle dag gasten (met een extra speciale voor jullie papa+mama), en wellicht de getuigen.

Have a Lovely day!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *